Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Veiligheidsvaten

Wilt u gevaarlijke stoffen veilig opslaan en transporteren? Dat gaat het best in zogenaamde veiligheidsvaten. Materialen die bestand zijn tegen gevaarlijke stoffen en speciale afsluitingen maken een risicovrije opslag en veilig transport mogelijk. Welke veiligheidsvaten voldoen aan uw specifieke behoeften, ontdekt u best in een persoonlijk gesprek met een expert van UDO BÄR. Neem nu contact met ons op.

27 resultaten
Mandje voor kleine onderdelen FALCON voor dompelbakken
Mandje voor kleine onderdelen FALCON voor dompelbakken
v. dompelbakken 8l, HxBxD 100x225x200mm, RVS
binnen 1 week
Vatentrechter voor vat van 200 liter
Vatentrechter voor vat van 200 liter
rond of zeshoekig, in verschillende uitvoeringen
binnen 2 weken

Wat zijn veiligheidsvaten?

Veiligheidsvaten van staal, roestvrij staal of polyethyleen zijn bedoeld om brandbare vloeistoffen of andere gevaarlijke stoffen risicovrij te transporteren en veilig op te slaan. Veiligheidsvaten van UDO BÄR voldoen aan de wettelijke voorschriften, zijn bestand tegen explosies en zijn uitgerust met een vlambeveiliging. Van oplosmiddelen tot brandbare vloeistoffen, in een veiligheidsvat kunt u diverse gevaarlijke stoffen goed en vooral veilig opslaan.

Veiligheidsvaten voor brandbare vloeistoffen

Brandbare vloeistoffen hebben een zogenaamd ontbrandingspunt. Dat betekent dat ze bij een bepaalde temperatuur beginnen te branden en helemaal opbranden. Vanwege het verhoogde risico moet u bij de opslag ervan enkele regels in acht nemen. Eerst en vooral moet u ze in een veiligheidsvat opslaan. Afhankelijk van de omstandigheden zijn er echter nog andere maatregelen vereist. Het beste neemt u contact op met een expert van UDO BÄR – gratis en vrijblijvend.

Veiligheidsvaten voor oplosmiddelen

Een oplosmiddel is meestal een vloeistof waarmee u andere vloeistoffen of vaste stoffen kunt oplossen. Het oplosmiddel zorgt ervoor dat er geen chemische reactie ontstaat tussen de stof die wordt opgelost en het oplosmiddel zelf. Maar let op, want het inademen van de dampen kan u bedwelmen en bewusteloos doen raken. Daarom is het een goed idee om oplosmiddelen in veiligheidsvaten op te slaan.

Veiligheidskannen

Veiligheidskannen worden gebruikt om gevaarlijke stoffen over te gieten, bij te vullen of exact te doseren. De kannen hebben een hoge chemische bestendigheid en zijn voorzien van een schroefdop die stevig afsluit. Ze beschikken eveneens over een handige draaggreep die het gemakkelijker maakt om de kan te verplaatsen en de inhoud uit te gieten.

Roestvrijstalen jerrycan

Een roestvrijstalen jerrycan is zeer stabiel en gaat erg lang mee. Het voordeel is dat een roestvrijstalen jerrycan bij hoge temperaturen niet uitzet, wat wel het geval is bij kunststof jerrycans. Door hun vormvastheid en de stabiliteit kunt u ze gemakkelijker stapelen en zo veilig opslaan. Voor een eenvoudigere bediening zijn sommige roestvrijstalen jerrycans ook uitgerust met een tap- of een kogelkraan.

Kartonnen dozen voor gevaarlijke producten

Wilt u gevaarlijke producten verzenden? Volgens de voorschriften moeten ontvlambare vloeistoffen en andere gevaarlijke stoffen worden verpakt in kartonnen dozen voor gevaarlijke stoffen. Zo’n kartonnen doos voor gevaarlijke stoffen is een uiterst stabiele verpakking van robuust karton dat natsterk gekleefd wordt. De wet schrijft voor dat een kartonnen doos voor gevaarlijke stoffen waterafstotend moet zijn en moet worden voorzien van een internationaal geldig gevaarsetiket.

In onze rubrieken Verpakkingsmateriaal en Verzendmateriaal vindt u nog meer producten voor verpakking.

Opslag van spuitbussen en opslag van chemicaliën

Spuitbussen moeten droog onder 50 graden en afgeschermd van zonlicht worden bewaard – voor andere chemicaliën of vaste stoffen geldt ander advies. De opslag van gevaarlijke stoffen is sowieso een complexe kwestie en het is niet gemakkelijk om de juiste opslagvorm te vinden. Het beste wat u kunt doen, is contact opnemen met een expert van UDO BÄR om te achterhalen hoe u uw materialen en producten best opslaat. Wij helpen u graag verder, uiteraard gratis en vrijblijvend.

Plunjerkan

Brandbare vloeistoffen worden onder andere voor de reiniging van oppervlakken gebruikt. Plunjerkannen zijn handig om deze vloeistoffen op een reinigingsdoek aan te brengen, omdat u ze kunt bevochtigen zonder zelf aan de schadelijke dampen te worden blootgesteld. Doseren is echt kinderspel. Door erop te drukken vult de kleine schaal zich met vloeistof waarmee u een doek kunt bevochtigen. Overtollige vloeistof vloeit terug in de kan.

Kijk ook zeker in onze rubrieken Nieuws, Bestsellers en Uitverkoop. We geven u graag ook individueel advies!

Merken van de categorie Veiligheidsvaten

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven