Category
MobileLogo
076 30 300 69 
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Wielen en rollen

Wielen en rollen worden in zo goed als elk bedrijf of magazijn gebruikt. Transportbanden, tafelwagens of transportwagens, zonder wielen en rollen kunnen al deze systemen niet doen waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk spullen van A naar B verplaatsen.

Welke wielen en rollen u precies nodig hebt, komt u snel te weten met wat advies van UDO BÄR: neem contact met ons op.

585 resultaten
BS-ROLLEN Wiel met kunststof band
BS-ROLLEN Wiel met kunststof band
draagvermogen 90 of 100 kg, velg kunststof, Ø 100 of 120 mm, glijlager
binnen 1 week
Cascoo Ruggat-zwenkwiel, polypropyleen-banden
Cascoo Ruggat-zwenkwiel, polypropyleen-banden
PP, Ø 160mm, zwenklager, naaf L 59mm, centr. rem, velg PP, draadvangkappen, ruggat 13mm
binnen 1 week
Topstar Kantoorstoel wielen Sitness, voor harde vloer
Topstar Kantoorstoel wielen Sitness, voor harde vloer
v. harde vloer, rubber zwart, behuizing wit
(SET = 5 PCE)
binnen 2 weken

Wielen en rollen: wat is nu eigenlijk het verschil?

Het verschil tussen wielen en rollen zit hem in de opbouw. Een wiel bestaat uit een loopvlak, ook wel band genoemd, een velg en wiellagers. Wordt een wiel in een behuizing gestopt, dan noemen we het een rol.

Aangezien wielen en rollen het transport enorm vergemakkelijken, bestaan ze in talrijke uitvoeringen. Hierna volgt een overzicht van de wielen en rollen bij UDO BÄR.

Transportrollen

Transportrollen is de overkoepelende term voor alle wielen en rollen die in de transporttechniek worden gebruikt. En ook hier is de ene transportrol de andere niet. Er zijn transportrollen met of zonder rem, transportrollen met thermoplast banden, transportrollen van kunststof en transportrollen met banden van volrubber, polyurethaan, polypropyleen of polyamide. Met andere woorden, bij UDO BÄR vindt u transportrollen van verschillende materialen in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Zo garanderen we dat we altijd het optimale wiel of de juiste rol voor u hebben.

We geven u graag advies over welke transportrollen u nodig hebt.

Dubbele wielen

Transportmiddelen of transportwagens die uitgerust zijn met dubbele wielen, lopen merkbaar lichter. Bovendien verslijten dubbele rollen niet zo snel als enkele rollen. Het transportmiddel wordt er duidelijk stabieler van. In het assortiment van UDO BÄR vindt u ook dubbele zwaarlastwielen. Door hun stabiele gelaste constructie zijn deze dubbele wielen bijzonder belastbaar.

Zwaarlastwielen

Zoals de naam al doet vermoeden, worden zwaarlastwielen ingezet als er goederen met een groot gewicht moeten worden getransporteerd. De velgen en kogellagers zijn extreem stabiel om een grote belastbaarheid te kunnen bereiken.

Polyurethaan wielen

Bij polyurethaan wielen is de band van polyurethaan, een hoogwaardige kunststof die de wielen een lage rolweerstand geeft. Daardoor zijn wagens met polyurethaan wielen zeer gemakkelijk verrijdbaar.

Meubelrollen en bureaustoelwielen

U wilt meubelen binnen uw bedrijf verplaatsen? Dan zet u er best meubelrollen of bureaustoelwielen onder. Meubelrollen kunnen langdurig een groot gewicht dragen, zijn eenvoudig te bewegen en zorgen ervoor dat het meubel veilig staat.

Luchtbanden

Luchtbanden zijn gevuld met lucht. Dat heeft als voordeel dat het transportmiddel een extra goede demping heeft. Oneffenheden in de ondergrond worden daarmee beter opgevangen.

Zwenkwielen

Zwenkwielen hebben hun naam niet gestolen. Transportmiddelen met zwenkwielen kunnen zeer gemakkelijk zwenken, omdat ze zo’n kleine draaicirkel hebben. Zo kunt u transportwagens heel eenvoudig in hoeken bewegen.

Palletwagenwielen

Palletwagenwielen zorgen ervoor dat u met een palletwagen kunt rijden. Ze zijn extreem belastbaar en niet meer weg te denken uit de industrie en de logistiek. Bovendien zijn ze geschikt voor elke ondergrond en daarom erg flexibel in gebruik.

Rvs wielen

Roestvrijstalen (rvs) wielen zijn erg bestand tegen corrosie. Daarom worden ze vooral gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Ook van regelmatig contact met water raken rvs wielen niet beschadigd.

Kijk ook eens in onze rubrieken Nieuws, Bestsellers en Uitverkoop. Er valt altijd wel iets te ontdekken.

U wenst persoonlijk advies? We zijn u graag van dienst! Neem gerust contact met ons op.

Merken van de categorie Wielen en rollen

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven