Category
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Plateauwagens

Bent u op zoek naar een oplossing om spullen, bakken  en dozen  gemakkelijk te vervoeren binnen uw magazijn of uw bedrijf? Kijk dan zeker eens in het assortiment plateauwagens van UDO BÄR! U vindt er plateauwagens in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Er is voor elk wat wils.
Neem nu contact met ons op.  We geven u graag advies over de plateauwagen die perfect past bij uw specifieke behoeften.

117 resultaten

Wat is een plateauwagen?

Een plateauwagen, ook wel een platformwagen genoemd, is een transportwagen met een stabiel, middelgroot plateau. Voor het duwen en sturen heeft de plateauwagen een beugel en wielen. Plateauwagens worden gebruikt in tal van sectoren, zoals in kantoren, magazijnen en in groothandels. Ze zijn wendbaar en daarom bijzonder eenvoudig te bedienen.
Een extra handige feature is dat plateauwagens enorm flexibel zijn. Ze kunnen uitgerust zijn met luchtbanden of met wanden. Het assortiment van UDO BÄR bevat plateauwagens zonder beugel als rollcart, als zwaarlastwagen, als plateauwagen met rugpaneel en nog veel meer varianten.
Neem contact met ons op voor vrijblijvend, gratis advies.
In dit overzicht kunt u zien hoe veelzijdig de plateauwagen is:

Plateauwagens met luchtbanden

Plateauwagens met luchtbanden hebben het voordeel dat ze licht lopen en ergonomisch zijn. De banden vangen alle oneffenheden in de ondergrond op. Hoogwaardige luchtbanden zijn vooral aanbevolen, wanneer u spullen buiten of op een bouwwerf wilt vervoeren. Houd er rekening mee dat de comfortabele luchtbanden sneller stuk kunnen gaan dan de iets zwaarder lopende volrubberbanden. Volrubberbanden vergen nagenoeg geen onderhoud – ze kunnen immers niet lek gaan. We vertellen u graag of u nu het best kunt kiezen voor een plateauwagen met luchtbanden of toch eerder een plateauwagen met volrubberbanden. Neem nu contact met ons op.

Heftafels

Een palletwagen is een transportwagen die gebruikt wordt om goederen op te tillen en ergens in te zetten. Gewoonlijk heeft een palletwagen twee vorken of metalen tanden die onder het te vervoeren goed, een pallet bijvoorbeeld, worden geschoven. Een heftafel werkt op dezelfde manier. Het plateau wordt hierbij niet alleen gebruikt om spullen op te plaatsen. In plaats daarvan kan het plateau bij een heftafel of hefplatformwagen mechanisch of elektronisch worden opgetild. Zo kunt u kisten  en bakken  heel eenvoudig naar de bovenste etage van een rek tillen.

Inklapbare platformwagens

Plateauwagens zijn erg handig, maar ze kunnen ook groot uitvallen en waardevolle ruimte in uw magazijn innemen. Dat is vooral hinderlijk, wanneer u de plateauwagen even niet nodig hebt. Voor magazijnen en kantoren met weinig ruimte zijn er inklapbare platformwagens. Zoals de naam al aangeeft, kunnen deze plateauwagens worden ingeklapt en ruimtebesparend worden opgeborgen. Het in- en uitklappen is heel eenvoudig. Ondanks het inklapmechanisme zijn inklapbare platformwagens toch heel erg stabiel en robuust.

Rongenwagens

Rongen zijn stangen die verticaal op het laadvlak van een voertuig zijn bevestigd en zo de lading ondersteunen en beschermen. Een rongenwagen is dus een plateauwagen die rondom voorzien is van schoren. Zo kan de lading wel schuiven, maar er niet afglijden.

Kopwandwagens, plateauwagen met rugpaneel of zijpanelen

Een plateauwagen met rugpaneel is een plateauwagen waarbij er onder de duwbeugel een paneel zit. Dat kan een houten plaat, een zeefdrukplaat of draadgaas zijn. Heeft een plateauwagen vooraan en achteraan een wand, dan noemen we dat een kopwandwagen. Zit er langs beide lange zijden een gesloten wand, dan is dat een plateauwagen met zijpanelen. De voordelen zijn duidelijk: gesloten wanden voorkomen dat de lading er ongewild uit valt.
Kijk ook eens in onze rubrieken Nieuws , Bestsellers  en Uitverkoop . Er valt altijd wel iets te ontdekken!

Merken van de categorie Plateauwagens

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven