Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant

Afvalverwerking

Afvalscheiding en afvalverzameling gaan hand in hand. Voor bedrijven is afvalscheiding zelfs verplicht.  Waar bedrijven op het vlak van afvalverzameling op moeten letten en hoe u afvalscheiding op kantoor kunt organiseren, ontdekt u in ons artikel. Met de afvalbakken en afvalsystemen van UDO BÄR is het scheiden van afval in uw bedrijf kinderspel.
Wilt u uw individuele afvalsituatie en de meest ideale set-up voor uw afvalverzameling gratis en vrijblijvend met een expert bespreken? We zijn u graag van dienst! Neem nu contact met ons op !

550 resultaten
Afvalverzamelbak EKO met touchdeksel, 2 x 20 l
Afvalverzamelbak EKO met touchdeksel, 2 x 20 l
2x20l, HxBxD 595x463x284mm, binnenb. kunststof, romp geborsteld, vingerafdrukbestendig, deksel kunststof zwart
binnen 2 weken
vuilniszakhouder probbax®
vuilniszakhouder probbax®
verchroomd in zilverkleur
binnen 3 weken
Staande asbak
Staande asbak
H x B x D 950 x 358 x 328 mm, van PP in donkergrijs
binnen 3 weken

Topseller

Afvalverzameling: welke soorten afvalbakken bestaan er?

Restafval, pmd, glas en papier: afvalscheiding is niet eenvoudig. Hier vindt u een beknopt overzicht van de juiste afvalverzameling in de verschillende afvalbakken.

Afvalscheiding vereenvoudigd: wat hoort in welke afvalbak thuis?

  • Pmd-zak of pmd-bak: In een pmd-zak mag u verpakkingen van kunststof, blik en aluminium gooien. Dat omvat onder andere folies, tubes, conservenblikken, plastic zakjes, drankkartons, wegwerpbekers, take-away verpakkingen voor etenswaren of verpakkingen van vleeswaren en kaas. Lege verpakkingen hoeven niet gespoeld te worden voor u ze weggooit.
  • Recyclingbak in plaats van pmd-zak. In sommige Duitse steden wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde recyclingbak. Naast verpakkingen  mogen er in de recyclingbak ook zogenaamde ‘stofachtige niet-verpakkingen’ worden geworpen. Daar horen onder andere kapotte of afgedankte spullen van kunststof, metaal of samengesteld materiaal.
  • Glascontainers: In een glascontainer gooit u glazen flessen en potjes. De deksels en doppen horen in de pmd-zak of in de recyclingbak.
  • Papiermand: Tijdschriften of kartonnen dozen, zowel papier als karton hoort thuis in de papiermand. Behalve fax- en thermisch papier (kassabonnen, vervoersbewijzen uit een automaat), gecoat papier en gebruikte papieren zakdoeken. Die moeten bij het restafval.
  • Bioafval/compost: Bioafval is organisch afval zoals plantenresten, tuinafval, afval van groenten en fruit of koffie- en theefilters.
  • Restafval: Als u op een correcte manier afval scheidt, dan blijft er niet veel meer over voor in de restafvalbak. As, uitwerpselen van huisdieren, vuil of gecoat papier, hygiëneartikelen en luiers, stofzuigerzakken, kapotte gloeilampen (geen spaarlampen), oude viltstiften of sigarettenpeuken worden gewoonlijk bij het restafval gegooid.

Daarnaast moet bijzonder afval, elektrische apparaten, ledlampen, kurken, cd’s, dvd’s en textiel correct worden verwijderd.
Laat u nu gratis en vrijblijvend adviseren over afvalverwijdering en afvalscheiding. Neem nu contact met ons op .

Afvalscheiding kantoor: wat is er belangrijk?

Scheid het afval in uw kantoor of uw bedrijf om het milieu te beschermen. Bedrijven zijn bij wet zelfs verplicht om afval te scheiden, zodat er meer afval wordt gerecycled in plaats van verbrand. Als ondernemer moet u kunnen bewijzen dat u papier, karton, kunststof, glas, metaal, hout, textiel en bioafval gescheiden verwijdert. Niet voorzien in afvalscheiding is een overtreding van de wet, die met een boete wordt bestraft.
In het assortiment van UDO BÄR vindt u afvalbakken en afvalsystemen die het scheiden van afval op kantoor vergemakkelijken en vereenvoudigen. Ontdek diverse afvalbakken in onze webshop of laat u gratis en vrijblijvend adviseren .
Kijk ook eens in onze rubrieken Nieuws , Bestsellers  en Uitverkoop . Er valt altijd wel iets te ontdekken.
U wenst persoonlijk advies? We zijn u graag van dienst! Neem gerust contact met ons op .

Merken van de categorie Afvalverwerking

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven