Category
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Stretchfolie

Bent u op zoek naar een verpakking die uw goederen op een pallet stabiel houdt en zo veilig transport garandeert? Dan is stretchfolie voor u de juiste keuze. U omwikkelt uw pallet met stretchfolie – klaar is Kees. Minimale inspanningen voor maximale stabiliteit en veiligheid.
29 resultaten

Wat is stretchfolie?

Stretchfolie is een hoogwaardige folie die bijvoorbeeld wordt gebruikt om pallets met goederen in te pakken. De stretchfolie beschermt en stabiliseert de lading op de pallet. Enerzijds zorgt de folie voor een stevige verbinding tussen lading en pallet, anderzijds houdt deze de afzonderlijke lagen op spanning en fixeert ze.

Bovendien beschermt stretchfolie uw goederen ook tegen vuil en vocht en vooral ook tegen diefstal.

Doorzichtige, gekleurde of zwarte stretchfolie, UDO BÄR biedt stretchfolie in tal van verschillende uitvoeringen. U kunt kiezen waar uw voorkeur naar uit gaat of wat u nodig hebt. Het voordeel van een ondoorzichtige stretchfolie is dat uw goederen afgeschermd zijn van nieuwsgierige blikken.

Hoe u stretchfolie gebruikt

Stretchfolie wordt ook wel wikkelfolie of palletfolie genoemd. Het is allemaal hetzelfde: een speciale folie die wordt gebruikt om een hoogwaardige en vooral veilige verpakking te creëren.

Wanneer u pallets met stretchfolie omwikkelt, is het belangrijk dat u tijdens het wikkelen de stretchfolie altijd op spanning houdt en dat de banen elkaar tijdens het wikkelen een beetje overlappen, om het geheel stabieler te maken.

Folie voor machinaal wikkelen: wat is dat eigenlijk?

Omwikkelt u regelmatig pallets van hetzelfde formaat met stretchfolie? Dan zou de aanschaf van een automatische wikkelaar de moeite waard kunnen zijn. Door folie met een wikkelaar machinaal te wikkelen bespaart u niet alleen tijd, maar blijft de wikkelkwaliteit ook altijd constant. Voor machines is er speciale stretchfolie verkrijgbaar, die doorgaans wat breder en langer is. Per slot van rekening is het foliegewicht bij een machine minder belangrijk.

Voorgerekte stretchfolie of normale stretchfolie?

Normale stretchfolie is zeer elastisch. De stabiliteit en veiligheid bereikt u door tijdens het wikkelen de folie goed te spannen. Voorgerekte stretchfolie kan slechts in beperkte mate nog verder worden uitgerekt. Bij het wikkelen is er dus minder kracht nodig.

Stretchfolie of krimpfolie: wat is het verschil?

Bij gebruik van stretchfolie worden uw producten samengedrukt. De kracht die op de producten wordt uitgeoefend dient u niet te onderschatten. Kwetsbare goederen zouden beschadigd kunnen raken of zelfs stuk kunnen gaan. Ook het verpakken van scherpe producten is vaak een probleem. De stretchfolie kan in dat geval immers snel gaan scheuren.

Als alternatief kunt u krimpfolie gebruiken. Krimpfolie neemt onder invloed van warmte precies de vorm van uw goederen aan. De warmte genereert u met een krimppistool.

Wenst u persoonlijk advies over krimp- of stretchfolie? Wij zijn u graag van dienst! Neem nu contact met ons op.

Bij onze Nieuwtjes of onze Magazijnverkoop vindt u ongetwijfeld nog meer producten die uw werk kunnen verlichten.

Merken van de categorie Stretchfolie

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven