Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Pallets

U wilt uw goederen ruimtebesparend en al tijdens opslag verzendgereed maken? Dan is opslag op pallets misschien wat u zoekt. Uw goederen worden bijeengepakt op een pallet en kunnen door de bijzondere constructie van een pallet eenvoudig met een vorkheftruck of een palletwagen opgetild en vervoerd worden. Bij UDO BÄR vindt u pallets van verschillende materialen in diverse formaten.
34 resultaten
Kunststof pallet Eco
Kunststof pallet Eco
met sleden, opengewerkt oppervlak, draagvermogen tot 5000 kg, H x L 150 x 1200 mm, in verschillende breedtes
(PK = 4 PCE)
binnen 1 week
zwaarlast-hygiënepallet
zwaarlast-hygiënepallet
PE-regeneraat, draagverm. stat. 7500 kg, 3 sleden, in grijs
(PK = 3 PCE)
binnen 1 week
Stapelpallet, PE-regeneraat, lengte x breedte 1200 x 1200 mm
Stapelpallet, PE-regeneraat, lengte x breedte 1200 x 1200 mm
HxLxB 150x1200x1200mm, PE-regeneraat
(PK = 3 PCE)
binnen 2 weken
Hygiënepallet EURO H1 met rand, hogedruk polyethyleen, lengte x breedte 1200 x 800 mm
Hygiënepallet EURO H1 met rand, hogedruk polyethyleen, lengte x breedte 1200 x 800 mm
HxLxB 160x1200x800mm, HDPE, grijs
binnen 2 weken
Halve pallet, kunststof, lengte x breedte 800 x 600 mm
Halve pallet, kunststof, lengte x breedte 800 x 600 mm
HxLxB 150x800x600mm, kunststof, zwart
binnen 1 week
Hygiënepallet, PE-regeneraat, lengte x breedte 800 x 1200 mm
Hygiënepallet, PE-regeneraat, lengte x breedte 800 x 1200 mm
HxLxB 150x800x1200mm, PE-regeneraat
(PK = 3 PCE)
binnen 2 weken
euro-ruilpallet
euro-ruilpallet
van hout, L x B 1200 x 800 mm, draagvermogen stat. 4000 kg
direct leverbaar
(1-2 dagen)

Wat zijn pallets?

Pallets zijn uitgekiende transporthulpmiddelen, ook wel stapelpallets genoemd, die het eenvoudiger maken om artikelen te bundelen. U kunt er goederen ruimtebesparend op bewaren en eenvoudiger mee vervoeren. Dat geldt ook voor zware producten, want pallets worden verplaatst met behulp van transportvoertuigen zoals palletwagens of vorkheftrucks. Pallets hebben aan de onderkant uitsparingen, waardoor transportvoertuigen ze vanaf de onderkant kunnen optillen.

Pallets worden gemaakt van verschillende materialen; er zijn bijvoorbeeld van houten pallets en kunststof pallets. De zogenaamde houten pallets, soms ook spaanplaatpallets genoemd, worden veel toegepast.

Wat is een europallet?

In het kader van de Internationale Spoorwegunie ondertekenden enkele Europese spoorwegmaatschappijen in 1961 een overeenkomst over uitwisselbare pallets. Het idee van een standaard europallet was geboren. De voordelen zijn duidelijk: wanneer afmetingen en vormen gestandaardiseerd zijn, kunnen ze stabiel worden opgeslagen en is een storingsvrije materiaalstroom mogelijk. Daardoor konden kwaliteitsstandaarden verhoogd worden. Tegenwoordig is de europallet het meest populaire laadhulpmiddel in Europa, wat meteen ook de reden is waarom het assortiment europallets bij UDO BÄR zo ruim is.

Als u moet kiezen tussen pallets of europallets, dient u beslist rekening te houden met de voordelen van europallets bij het maken van de juiste keuze.

Wat zijn de gangbare pallet afmetingen?

De afmetingen van de wereldwijd populaire europallet zijn 1.200 x 800 mm. De afmetingen van een industriële europallet zijn 1.200 x 1.000 mm, die van een containerpallet zijn 1.140 x 1.140 mm. Ook de halve europallet met een formaat van 800 x 600 mm en de vatenpallet met een afmeting van 1.200 x 1.200 mm behoren tot de standaard pallets.

Meer informatie over pallets, opslag en transport vindt u in onze rubriek “transport”.

Wat zijn de voordelen van kunststof pallets?

Kunststof pallets zijn veel lichter dan traditionele houten pallets. Dat heeft als voordeel dat kunststofpallets gemakkelijker te hanteren zijn. Bovendien kan een kunststof pallet geen water absorberen. Vocht heeft dus geen invloed op het gewicht of de afmetingen van een kunststof pallet. Daarnaast zijn kunststof pallets duurzamer – in vergelijking met houten pallets gaan ze langer mee. Het materiaal zorgt er ook voor dat er minder bacteriën of parasieten kunnen aanhechten. Daarom worden kunststof pallets ook wel hygiëne pallets genoemd, omdat ze uitstekend geschikt zijn voor gebruik in de levensmiddelenindustrie.

Kartonnen pallets, metalen pallets of exportpallets: alle soorten pallets van UDO BÄR op een rijtje

Kartonnen pallets

Het gebruik van karton in plaats van hout om een pallet te maken, wordt steeds populairder; hout is immers een belangrijke grondstof waar we zuinig op moeten zijn. Karton is weliswaar niet zo stabiel als hout, maar is voor de meeste spullen voldoende sterk. Na gebruik kunnen kartonnen pallets worden gerecycled.

Metalen pallets

Metalen pallets zijn van aluminium, roestvrij staal of plaatstaal. Ze zijn uiterst stabiel en sterk en worden daarom voornamelijk gebruikt in de auto- en de metaalverwerkende industrie.

Wegwerppallets of exportpallets

In principe worden wegwerppallets of exportpallets slechts één keer voor transport gebruikt. De pallets blijven vervolgens bij de ontvanger en worden daar gerecycled.

Pallets behoren tot de topproducten van UDO BÄR. Kijk daarom zeker ook in onze rubriek “Topseller” of scrol in onze rubriek “Magazijnverkoop” en ontdek aantrekkelijke aanbiedingen.

We geven u graag advies over welke pallets het meest geschikt zijn voor uw behoefte.

Laatst bekeken
Alles weergeven