Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Opslag van lithium-ion-batterijen

Lithium-ion-batterijen zijn een handige energiebron. Juist daarom worden lithium-ion-accu’s en lithium-ion-batterijen zowel privé als professioneel steeds vaker gebruikt. Bij de opslag ervan is echter voorzichtigheid geboden, vooral met het oog op brandveiligheid. Lees hier hoe u lithium-ion-batterijen op een brandveilige manier opslaat.

Laat u door een expert van UDO-BÄR gratis en vrijblijvend adviseren over de correcte opslag van lithium-ion-batterijen.

18 resultaten
Cemo Accu-veiligheidscontainer
Cemo Accu-veiligheidscontainer
60 l, HxØ 660x380 mm, blauw
binnen 3 weken
Asecos Lithium-ion magazijnkast ION-LINE BATTERY CHARGE met stekkerdoos
Asecos Lithium-ion magazijnkast ION-LINE BATTERY CHARGE met stekkerdoos
dubbele openslaande deur, H x B x D 2224 x 1193 x 615 mm, in verschillende uitrustingen
8-9 weken
Cemo Inlaysack voor opvangbak voor accu'svoor 60 l bak
Cemo Inlaysack voor opvangbak voor accu'svoor 60 l bak
binnen 3 weken
Cemo Zakvoor accuvan kunststof
Cemo Zakvoor accuvan kunststof
binnen 3 weken
Cemo Inlaysack voor afvalverzamelaar voor accu'svoor 120 l bak
Cemo Inlaysack voor afvalverzamelaar voor accu'svoor 120 l bak
binnen 3 weken
Cemo Lithium-ionen voorraadhouder met rubberen afdichting, inhoud 120 l
Cemo Lithium-ionen voorraadhouder met rubberen afdichting, inhoud 120 l
120l, HxBxD 580x715x715mm, vuurverzinkt, m. rubberen afdichting
binnen 3 weken
ZARGES Lithium-ion transportcontainer met vuurvaste binnenkant, inhoud 67 l
ZARGES Lithium-ion transportcontainer met vuurvaste binnenkant, inhoud 67 l
67l, HxBxD 250x600x600mm, m. vuurvaste binneninrichting
binnen 1 week

Opslag van lithium-ion-batterijen, wat houdt dat precies in?

De vraag naar lithium-ion-batterijen zit in de lift. Jaarlijks worden er meer dan 200 miljoen stuks geïmporteerd. Het thema opslag wordt daarom alsmaar belangrijker.

Het is belangrijk om lithium-ion-batterijen correct op te slaan, zodat ze niet beschadigd raken en niet in brand kunnen vliegen. Bovendien verlengt de juiste opslag de levensduur van de batterijen. Moderne lithium-ion-batterijen moeten vooral droog en liefst vorstvrij bewaard worden.

Als u de batterijen slechts gedeeltelijk oplaadt voor u ze opslaat, verhoogt u hun houdbaarheid. Een capaciteit van 50 à 70 procent is ideaal. Moderne lithium-ion-batterijen ontladen zelfs bij langdurige opslag slechts weinig vanzelf. De temperatuur in de opslagruimte speelt een ondergeschikte rol, zelfs temperaturen tot 50 graden vormen geen probleem.

Lithium-ion-batterijen opslaan - brandveiligheid

Lithium-ion-batterijen zijn uitgerust met veiligheidsmechanismen om de risico’s tijdens opslag te verkleinen. Raakt een batterij toch diep ontladen, dan dreigt er brandgevaar. Als de spanningswaarden van een batterij extreem zakken, bereikt hij zijn eindspanning. Met andere woorden, de batterij kan dan geen energie meer afgeven. Dit kan ertoe leiden dat beide polen binnen in de batterij verbonden raken, waardoor de batterij oververhit raakt. In het ergste geval kan kortsluiting een brand veroorzaken.

Maar ook als u lithium-ion-batterijen correct opslaat en u er alles aan doet om ze veilig te bewaren, kan er brand ontstaan. Volg in geval van nood de volgende gedragsregels: - Draag gezichts- en lichaamsbescherming om de brand te blussen. - Blus grote batterijen met een grote hoeveelheid water om een zogenaamde thermal runaway te voorkomen. - Dompel kleine accu’s onder in een niet brandbare container met water. - Ontruim het risicogebied. - Bel de brandweer.

Opslagcontainers voor lithium-ion-batterijen en lithium-batterijen

De veiligheidsmechanismen bij lithium-ion-batterijen en lithium-batterijen werken pas wanneer de batterijen voorzichtig worden behandeld en er geen schade aan is. Deuken in de batterij, een snelle ontlading, scheuren, blaasjes, vervormingen en een vuile film of afzetting aan de polen zijn allemaal indicaties voor een defecte batterij. In de hectiek van het dagelijkse werk wordt een controle wel eens overgeslagen.

Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, slaat lithium-ion-batterijen en lithium-batterijen daarom op in speciale opslagcontainers van vuurverzinkt plaatstaal van UDO BÄR. Ontstaat er in deze opslagcontainer brand, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. De accu’s of batterijen branden dan gecontroleerd in de opslagcontainer uit.

Opslagcontainers voor lithium-ion-batterijen en lithium-batterijen vindt u in het assortiment van UDO BÄR. Daarnaast kunnen ook onze veiligheidsvaten interessant zijn voor u.

Kijk ook eens in onze rubrieken Nieuw, Bestsellers en Uitverkoop.
Mocht u individueel advies wensen, neem dan gerust contact met ons op.

Merken van de categorie Opslag van lithium-ion-batterijen

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven