Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant

Verpakkingstechniek

Hoe komt uw product in de juiste verpakking? Met behulp van de juiste verpakkingstechniek! Welke verpakkingstechniek het meest geschikt is voor uw artikelen hangt af van verschillende factoren. Wij bij UDO BÄR helpen u om de juiste verpakkingstechniek te vinden, zodat u de processen in uw bedrijf kunt optimaliseren en zo tijd en geld kunt besparen. Laat u gratis en vrijblijvend adviseren.
195 resultaten
spanapparaat voor polyester omsnoeringsband
spanapparaat voor polyester omsnoeringsband
voor bandbreedte 13-19 mm
binnen 1 week
spanapparaat
spanapparaat
voor stalen omsnoeringsband, voor bandbreedte 10-19 mm
binnen 2 weken
Omsnoeringsset met PE-band, bandbreedte 16 mm
Omsnoeringsset met PE-band, bandbreedte 16 mm
PE-band, klemmen, cutter, band LxB 200mx16mm
binnen 1 week
omsnoeringsset Eco
omsnoeringsset Eco
voor staalband, bandbreedte 16 mm
binnen 2 weken
polyester omsnoeringsband
polyester omsnoeringsband
L x B 750 m x 12 mm
binnen 1 week

Wat wordt verstaan onder verpakkingstechniek?

Simpel gezegd is een verpakking een omhulsel voor uw product, terwijl de verpakkingstechniek zorgt dat dit omhulsel rond uw product komt. Verpakkingstechniek maakt een product dus geschikt om te vervoeren of te bewaren. Bovendien draait het bij de verpakkingstechniek altijd ook om efficiëntie. Daarbij geldt: zo veel verpakking als nodig is en zo weinig mogelijk verpakking. Verpakkingstechniek moet dus goed doordacht zijn om efficiënte processen en een bevredigend resultaat mogelijk te maken.

Bij verpakkingstechniek spelen verschillende componenten een rol en die vindt u uiteraard ook in het assortiment van UDO BÄR. We vatten de essentie kort voor u samen – of laat u zich anders persoonlijk adviseren.

Sluittechniek

Sluittechniek houdt de werkwijze in waarmee een verpakking wordt gesloten. De verpakking kan in elkaar gestoken, gelijmd, omsnoerd of vastgeniet zijn. Soms wordt de ene sluittechniek ook gecombineerd met een andere. Welke sluittechniek het meest geschikt is voor uw logistieke proces hangt af van verschillende factoren. Vooraf dient u altijd te weten welke hulpmiddelen u ter beschikking kunt of wilt stellen.

Deze hulpmiddelen helpen u om uw processen te optimaliseren:

Span- en sluitapparaat of omsnoeringsmachine

Met een sluitapparaat, een span- en sluitapparaat of een omsnoeringsmachine sluit u de verpakking met een kunststof of stalen band. De omsnoeringstechniek is handbediend of elektrisch, al naargelang van het apparaat. Met het sluitapparaat wordt de band, ook wel omsnoering genoemd, eerst op spanning gebracht. Vervolgens worden de beide uiteinden gefixeerd. De omsnoeringstechniek moet altijd perfect werken om te waarborgen dat de verpakking na het transport nog intact is. Daarom vindt u in het assortiment van UDO BÄR uitsluitend apparatuur van hoge kwaliteit.

Afroller

Een afroller is een handig hulpmiddel om plakband of tape af te rollen zonder het begin van het plakband te hoeven vastpakken. In plaats daarvan plaatst u de afroller gewoon tegen de verpakking en trekt u het plakband bijvoorbeeld over de naad van een doos. Met een afroller kunt u snel en eenvoudig uiteenlopende verpakkingen netjes sluiten. De afrollers van UDO BÄR zijn herbruikbaar en ontwikkeld voor de gangbare tapebreedte.

Cuttermessen, veiligheidsscharen en universele messen

Van plakband en verpakkingsmateriaal tot verpakkingszakken: wie op de verpakkingsafdeling werkt, heeft degelijk snijgereedschap nodig. Hier is zowel de scherpte belangrijk voor een strakke snede als de veiligheid, om arbeidsongevallen te voorkomen. De scharen in het assortiment van UDO BÄR hebben bijvoorbeeld breed afgeronde bladen om het risico op verwonding te verkleinen.

Is de verpakkingstechniek in uw bedrijf al optimaal of is er behoefte aan verbetering? Laat u gratis en vrijblijvend adviseren!

Bent u op zoek naar een koopje? Kijk dan zeker in onze rubriek “Magazijnverkoop”.

Merken van de categorie Verpakkingstechniek

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven