Category
MobileLogo
076 30 300 69 
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Omsnoeringstechniek

Omsnoering betekent dat u een stalen of kunststof band rond dozen, pallets of andere verpakkingen spant. Dat heeft als voordeel dat zware of onstabiele goederen gestabiliseerd en gemakkelijker klaargezet kunnen worden voor verzending. Omsnoering vergemakkelijkt de verzending en optimaliseert de processen in uw magazijn.
106 resultaten
spanapparaat voor polyester omsnoeringsband
spanapparaat voor polyester omsnoeringsband
voor bandbreedte 13-19 mm
binnen 1 week
spanapparaat
spanapparaat
voor stalen omsnoeringsband, voor bandbreedte 10-19 mm
binnen 2 weken
Omsnoeringsset met PE-band, bandbreedte 16 mm
Omsnoeringsset met PE-band, bandbreedte 16 mm
PE-band, klemmen, cutter, band LxB 200mx16mm
binnen 1 week
omsnoeringsset Eco
omsnoeringsset Eco
voor staalband, bandbreedte 16 mm
binnen 2 weken
polyester omsnoeringsband
polyester omsnoeringsband
L x B 750 m x 12 mm
binnen 1 week
Afroller voor PP-omsnoeringsband op grote rol
Afroller voor PP-omsnoeringsband op grote rol
verrijdbaar, voor rollen met kern van 406 mm, in verschillende kleuren
binnen 2 weken

Wat verstaat men onder omsnoering?

Bij omsnoering worden artikelen eerst gebundeld, bijvoorbeeld op een pallet. Vervolgens wordt een speciale band, een zogenaamde omsnoeringsband, om de artikelen gewikkeld en met behulp van een omsnoeringsmachine vastgezet. Door omsnoering wordt van meerdere artikelen heel eenvoudig één artikel gemaakt, dat gemakkelijk en veilig kan worden vervoerd.

Voor het omwikkelen en vastmaken van het omsnoeringsband zijn kracht en snelheid vereist. Hoer meer kracht en snelheid vereist is, des te eerder zullen er machines worden gebruikt die dit proces kunnen automatiseren.

Hoe werkt een omsnoeringsapparaat?

Er zijn twee soorten omsnoeringsapparaten: het handmatige omsnoeringsapparaat en de geautomatiseerde omsnoeringsmachine.

De handbediende en de geautomatiseerde omsnoeringsmachine maken gebruik van dezelfde omsnoeringstechniek. Eerst wordt de stalen omsnoeringsband of de PET omsnoeringsband om het artikel gewikkeld. Dat gebeurt handmatig of geautomatiseerd. Vervolgens zorgt de bandspanner dat de band op spanning wordt gebracht. Zodra de ingestelde bandspanning bereikt is, worden de uiteinden van de band aan elkaar gelast of op een andere manier vastgemaakt en vervolgens afgesneden. Ook het sluiten kan – net als het omwikkelen – zowel handmatig als automatisch gebeuren.

Een omsnoeringsmachine kan ook worden aangedreven met een accu. Zo zijn ze overal inzetbaar. U kunt dan bijvoorbeeld ook een artikel omsnoeren wanneer er geen stopcontact in de buurt is, terwijl u toch elektrisch kunt werken.

Welke omsnoeringsband wordt aanbevolen?

UDO BÄR biedt omsnoeringsbanden van verschillende materialen. Afhankelijk van het artikel moet de omsnoeringsband bestand zijn tegen hoge krachten. Daarom is de sterkte van de band cruciaal, aangezien door een gescheurde omsnoeringsband de veiligheid van het transport gevaar loopt en het risico op letsel verhoogt. Doorgaans is een omsnoeringsband van kunststof (PET) of staal. Een omsnoering met staalband is extreem sterk. Een PET omsnoeringsband is ook erg stabiel en kan grote krachten weerstaan.

Waaruit bestaat een omsnoeringsset?

In het assortiment van UDO BÄR vindt u ook een omsnoeringsset. Daarin zit alles wat u nodig hebt voor een omsnoering: de omsnoeringsband, het handmatige omsnoeringsapparaat inclusief handspanner en sluitapparaat en klemmen, hulzen en loodjes

U wilt omsnoeringstechniek introduceren in uw bedrijf of de bestaande omsnoeringstechniek optimaliseren? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Bent u geïnteresseerd in aantrekkelijke aanbiedingen? Neem dan zeker een kijkje in onze rubriek “Magazijnverkoop” of scrol door onze rubriek “Topseller”.

Laatst bekeken
Alles weergeven