Category
Zakelijke klant Particuliere klant

Langgoedstellingen

In langgoedstellingen, ook draagarmstellingen of A-stellingen genoemd, kunnen goederen met een lengte tot vier, zes, of acht meter worden opgeslagen, bijvoorbeeld buizen, profielen, liggers of balken. Stellingen voor verticale opslag bestaan uit dwarsgeplaatste vloerprofielen die worden gecombineerd met staande profielen. UDO BÄR biedt oplossingen die traditionele stellingen ver overtreffen.
37 resultaten

Wat zijn langgoedstellingen?

Langgoedstellingen bestaan uit vloerprofielen en staanders, die aan een of twee kanten worden voorzien van draagarmen. Een draagarm is een vaak horizontale balk die aan één kant is vastgezet, maar die aan het vrije uiteinde ook over de volle lengte kan worden belast. Het langgoed wordt op de draagarmen gelegd. Dat kunnen zowel losse artikelen als gebundelde artikelen zijn. Hier vindt u meer informatie over de draagarmstellingen van UDO BÄR.

Door de uitgekiende constructie van de langgoedstellingen zijn deze uiterst stabiel, zodat ook hoge constructies mogelijk zijn. Zo kunt u de ruimte in uw magazijn optimaal benutten. Er zijn langgoedstellingen voor staande en liggende opslag. In het jargon maakt men dan ook onderscheid tussen verticale en horizontale langgoedstellingen. Meer informatie over de A-stellingen van UDO BÄR vindt u hier.

Draagarmstellingen en A-stellingen in de praktijk

De opslag van lange goederen met een lengte tot acht meter kan een echte uitdaging zijn. Worden voor de opslag de gebruikelijke stellingen gebruikt, dan leidt dat meestal tot uitstekende delen die doorgangen blokkeren of die door te zware belasting een risico kunnen vormen.

Dergelijke risico’s vermijdt u wanneer u lange, zware goederen in langgoedstellingen opslaat die specifiek daarvoor zijn bedoeld. Dergelijke stellingen worden gewoonlijk in de bouwsector gebruikt voor opslag van grondstoffen of halffabrikaten. Bij metaalverwerkende bedrijven worden bijvoorbeeld stalen profielen en buizen opgeslagen in langgoedstellingen, bij timmerbedrijven houten balken. Ze worden ook ingezet bij sanitairzaken en elektrotechnische bedrijven. De opslagruimte wordt efficiënter benut en u bent geen tijd meer kwijt met het vrijmaken van ruimte voor de lange goederen. U plaatst het materiaal simpelweg in de stelling.

Langgoedstellingen: De voordelen

Hebt u voor uw werk lange goederen nodig en hebt u ooit al eens gewerkt met stellingen voor lange goederen, dan kunt u niet meer zonder. De voordelen op een rijtje:

  • Veilige opslag van zware, lange goederen met een lengte tot acht meter.
  • Staande of liggende opslag mogelijk afhankelijk van het type materiaal
  • Optimale benutting van de opslagruimte, ook in de hoogte
  • Eenvoudige, flexibele opbouw met de optie van aanbouwstellingen tegen een aantrekkelijke prijs
  • Hoge stabiliteit en hoog draagvermogen
  • Overzichtelijke ordening, goederen zijn zonder hulpmiddel bereikbaar
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer u de opslag van goederen in speciaal daarvoor bedoelde langgoedstellingen overweegt, houd dan ook rekening met het eventuele nadeel dat het onder bepaalde omstandigheden erg moeilijk is om dergelijke stellingen automatisch te vullen.

Hoe u uw magazijn het best met langgoedstellingen en draagarmstellingen inricht, hangt af van verschillende factoren. UDO BÄR geeft u graag advies, rekening houdend met het soort en de hoeveelheid goederen en de beschikbare ruimte in uw magazijn.

 

 

Laatst bekeken
Alles weergeven