Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Palletranden

U wilt graag in een handomdraai van een pallet een stabiele houten kist maken? Eventueel zelfs met een deksel? Omdat uw producten vormloos zijn of zonder wanden nogal moeilijk te stapelen zijn op een pallet? Dan zijn palletranden precies wat u nodig hebt! U bespaart plaats in uw magazijn én tijdens transport en bovendien beschermt u uw producten tegen beschadiging en vervuiling. Laat u nu bij UDO BÄR gratis en vrijblijvend adviseren. Wij vertellen u hoe u uw processen met palletranden kunt optimaliseren.
18 resultaten
Stapelhoeken voor Opzetframe
Stapelhoeken voor Opzetframe
v. Opzetframe
(PK = 4 PCE)
binnen 2 weken
Verdeler voor palletopzetframe
Verdeler voor palletopzetframe
in verschillende maten
binnen 2 weken
Deksel voor kunststof opzetframe
Deksel voor kunststof opzetframe
verschillende maten
binnen 2 weken

Wat zijn palletranden?

Met palletranden, ook wel opzetframes of opzetranden voor pallets genoemd, kunt u van een normale pallet een stabiele houten kist met of zonder deksel maken. Palletranden zijn vooral nuttig als u goederen tijdens opslag of transport op een pallet extra wilt beschermen of beveiligen. Dat geldt in het bijzonder voor producten met een onregelmatige vorm die zonder opzetranden maar moeilijk of helemaal niet op een pallet gestapeld kunnen worden.

In principe bestaan palletranden uit vier of zes planken met de gangbare palletafmetingen van 600 x 800 mm, 1200 x 800 mm en 1200 x 1000 mm, die met solide scharnieren een frame vormen rond de pallet. Doordat de scharnieren flexibel zijn, kunt u de frames dichtklappen wanneer u ze niet gebruikt en nemen ze in uw magazijn weinig ruimte in beslag. De standaardhoogte van een palletrand is 200 mm.

Erg praktisch is dat palletranden modulair van aard zijn. Dat betekent dat u zo veel frames op een pallet kunt zetten als u maar wilt. De houten kisten in palletmaat zijn dus flexibel qua hoogte.

Wat bij uw collega-ondernemers veel aftrek vindt bij UDO BÄR, ziet u in onze rubriek ‘Bestsellers’.

Palletranden plus palletdeksel en klaar is de solide houten box

In een handomdraai laat een pallet met opzetranden zich snel ombouwen tot een stabiele houten kist. Hebt u nog een deksel voor de kist nodig? Geen probleem. UDO BÄR biedt voor de palletranden immers passende palletdeksels of een palletafdekking op maat.

Palletranden van hout, kunststof of metaal

Net als de pallets zelf worden ook palletranden of palletopzetranden vaak gemaakt van hout. Er bestaan echter ook varianten van metaal of kunststof. In de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wordt om hygiënische redenen de voorkeur gegeven aan een opzetrand of een palletframe van kunststof. Een frame van metaal is extreem stabiel en solide.

Stapelhoeken voor houten opzetranden – een handig accessoire

Met behulp van stapelhoeken, stapelhoeken voor houten opzetranden, stapelbeugels voor pallets of antisliphoeken van UDO BÄR kunt u de palletranden van hout, kunststof of metaal nog eenvoudiger op elkaar stapelen. De stapelhoeken zorgen dat de palletranden perfect op elkaar passen, zodat u ze zonder problemen nog wat hoger kunt stapelen.

Wat zijn de voordelen van palletranden?

Palletranden worden steeds vaker gebruikt. Het is immers een uitgekiend accessoire om in het magazijn of tijdens transport plaats te besparen en deze optimaal te benutten. U kunt er zowaar transportkosten mee besparen, omdat meer producten minder plaats in beslag nemen.

Bovendien is het erg handig dat u de frames kunt dichtklappen wanneer u ze niet nodig hebt; zo nemen ze minder plaats in.

Daarnaast verkleint het gebruik van palletranden het risico op beschadiging van producten en goederen tijdens transport of opslag.

Wij bij UDO BÄR willen ook onze klanten in andere sectoren voordeel bieden. Neem zeker eens een kijkje in onze rubriek ‘Nieuwtjes’. Wie weet zit er wel iets voor u bij. Nog meer aantrekkelijke aanbiedingen vindt u hier.

U wenst persoonlijk advies? Wij zijn u graag van dienst! Vul ons contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Merken van de categorie Palletranden

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven