Content
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant
DE OPVOUWBARE STEEKWAGENS

EEN FLEXIBEL EN PRAKTISCH HULPMIDDEL BIJ HET VERVOER

OPVOUWBARE STEEKWAGENS VS. VASTE STEEKWAGENS - WE HEBBEN DE FEITEN!

Een steekwagen maakt het veel gemakkelijker om volumineuze en zware goederen te vervoeren, maar zelfs in zijn klassieke vorm is hij nogal omvangrijk. Een compact alternatief is de opvouwbare steekwagen. Hij is flexibel inzetbaar en kan in opgevouwen toestand ruimtebesparend worden opgeborgen en vervoerd. Vraagt u zich af hoe de opvouwbare steekwagen zich verhoudt tot de conventionele, stijve steekwagen in het dagelijks gebruik? Dat zullen we nog wel zien!

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen volledig inklapbare steekwagens en inklapbare steekwagens waarbij afzonderlijke onderdelen, zoals de bak of het handvat, kunnen worden ingeklapt. De klassieke volledig intrekbare steekwagen is meestal gemaakt van aluminium. Daardoor is hij gemakkelijk te hanteren en licht. Helaas heeft de opvouwbare steekwagen geen sledes, waardoor hij moeilijk de trap op en af te vervoeren is. Het is beter om een normale steekwagen met lopers te gebruiken. Aangezien deze meestal van staal zijn gemaakt, is dit type wagen veel zwaarder dan de opvouwbare steekwagen. De klassieke steekwagen heeft echter luchtbanden, terwijl de opvouwbare steekwagen hoofdzakelijk polymeerbanden heeft. Toch bieden de polymeerbanden ook een hoog niveau van rijcomfort en een grotere lekbestendigheid.

Geschikt voor zware lasten?

Hoewel vouwwagens vaak van aluminium zijn gemaakt, kunnen zij zware lasten tot 250 kg dragen, net als de modellen met een frame van stijve stalen buizen. Dit maakt de opvouwbare zakwagen tot een praktische, mobiele transporthulp. Indien echter ladingen van meer dan 250 kg moeten worden verplaatst, moet een stalen zakwagen worden gebruikt.

Inklapbaar of vast - welke steekwagen is de juiste?

Kies voor een opvouwbare kruiwagen als u hem vaak in uw auto vervoert, want het compacte transportvolume en het lage gewicht spelen hier een doorslaggevende rol. Ook als u regelmatig niet meer dan 250 kg hoeft te vervoeren of als de vouwwagen zelden wordt gebruikt, zodat hij weinig opslagruimte inneemt, moet u voor de opvouwbare steekwagen kiezen.

Als u de steekwagen echter regelmatig gebruikt en zware lasten van meer dan 250 kg vervoert, wordt een stalen model aanbevolen.