Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant

Voorraadstellingen

In voorraadstellingen liggen artikelen binnen handbereik voor het productiepersoneel. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld als stellingen met schuine legborden, als kanban-stelling of als doorrolstelling. Alle voorraadstellingen werken op basis van het zogenaamde FIFO-principe (‘First In – First Out’) en zijn daarom prima geschikt voor opslag van verbruiksmaterialen. Stel nu online bij UDO BÄR een voorraadstelling samen, afgestemd op uw wensen.
11 resultaten
hofe Geleiderail voor doorloopstelling
hofe Geleiderail voor doorloopstelling
v. doorloopstelling, D 1200mm
binnen 4 weken
hofe Remplaat voor doorloopstelling
hofe Remplaat voor doorloopstelling
v. doorloopstelling, v. 33/55mm indeling, staal
binnen 4 weken

Wat zijn voorraadstellingen?

Voorraadstellingen zorgen voor een goede materiaalstroom en maken het orderpicken en klaarzetten van werkmaterialen gemakkelijker. Doorgaans bestaan ze uit een stellingframe waarop de afzonderlijke legborden worden aangebracht en enkele andere componenten om de constructie te verstevigen. De stand van de legborden kan verschillen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen uit de volgende varianten:

Stellingen met schuine legborden:

Bij stellingen met schuine legborden worden de borden in de door u bepaalde hoek gemonteerd, waarna er kunststof bakken in worden geplaatst. De schuine borden bieden een goed overzicht over de aanwezige artikelen, omdat met één blik te zien is, welke producten nog in voldoende aantallen aanwezig zijn en welke moeten worden aangevuld. Bovendien kan er met stellingen met schuine legborden ergonomischer worden gewerkt. Hier vindt u ons aanbod aan stellingen met schuine legborden.

Kanbanstellingen:

Het begrip kanban is afkomstig uit het Japans en betekent zoveel als kaart, plaat of bord, maar ook bak. Taiichi Ōno, de uitvinder van het productiesysteem van Toyota, ontwikkelde kanban in de jaren 40 van de vorige eeuw als pull-principe. De materiaalstroom in het productieproces wordt op deze manier geoptimaliseerd. Toegepast op uw magazijn betekent dit dat er direct weer aangevuld wordt zodra er iets uitgenomen werd. Daarbij worden de materialen die als eerste in de stelling werden geplaatst er ook als eerste uitgenomen.

Doorrolstellingen:

Doorrolstellingen worden vaak aangeduid als dynamische stellingen. Rollenbanen zorgen ervoor dat de artikelen in de bakken automatisch naar voor opschuiven als er eerder een lege bak werd weggenomen. Door een lichte hellingshoek van de stellingen schuiven bakken uit zichzelf door naar voor. In het optimale geval worden de bakken op maat van de productieketen gevuld, waardoor leegtes of overschot aan materiaal wordt voorkomen. Een overzicht van alle doorrolstellingen van UDO BÄR vindt u hier.

Goede argumenten voor voorraadstellingen

UDO BÄR adviseert de aanschaf van doorrolstellingen wanneer u uw magazijn wilt voorzien van een efficiënt aangestuurd circuit dat steeds op basis van behoefte wordt aangevuld.

Uw voordelen op een rijtje:

 • Een optimaal georganiseerd magazijn, snel overzicht en snelle bereikbaarheid van artikelen
 • Overproductie van materialen en producten wordt vermeden
 • Betrouwbare beschikbaarheid van belangrijke kleine artikelen
 • Beperkte arbeidsinzet voor aansturing van aanvulling, ook bij snelle doorlooptijden
 • Verhoging van de productiviteit
 • Eenvoudige montage, snel opgezet en weggehaald
 • Hoogwaardige materialen voor stabiliteit en veiligheid
 • Modulair systeem maakt aanpassing op maat mogelijk
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Voorraadstellingen hebben voornamelijk voordelen. Er zijn maar een paar nadelen.

 • Ze zijn niet geschikt voor europallets
 • Afhankelijk van de stellingconstructie zijn het onderste en bovenste niveau lastig bereikbaar

Hebt u vragen? UDO BÄR adviseert u graag. B2B-magazijnoptimalisatie is een van onze vele kerncompetenties.

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven