Category
MobileLogo
076 30 300 69 
Zakelijke klant Particuliere klant
    Categorie

Handtrekwagens

Wilt u snel en gemakkelijk zware lasten tot 1,5 ton binnen uw bedrijf vervoeren? Met de robuuste handtrekwagens van UDO BÄR verlicht u uw bedrijfsintern transport aanzienlijk. Door de talrijke uitvoeringen is er voor elk wat wils. Ongetwijfeld vindt u ook voor uw behoeften de juiste handtrekwagen!
Wenst u persoonlijk advies over handtrekwagens of wilt u een ander transportprobleem oplossen? We helpen u graag verder. Neem nu contact met ons op .

11 resultaten
Rollcart Sleepoog voor handkar
Rollcart Sleepoog voor handkar
v. handtrekwagen, meerprijs
binnen 2 weken
Rollcart Wielopstelling voor transportwagens
Rollcart Wielopstelling voor transportwagens
v. transportwagen, meerprijs
binnen 2 weken
Rollcart Aanhangwagenkoppeling met pin
Rollcart Aanhangwagenkoppeling met pin
m. bout, meerprijs
binnen 2 weken

Wat is een handtrekwagen?

Een trekwagen is een wagen met een open laadvlak. Het is een bedrijfsvoertuig. Een voorbeeld is een vrachtwagen met een open laadvlak. Een trekwagen hoeft echter niet per se uitgerust te zijn met een motor. In het assortiment van UDO BÄR vindt u zogenoemde handtrekwagens, soms ook wel handwagens of handkarren genoemd.
Net als zijn grote broer, de trekwagen met motor, heeft ook de handtrekwagen, handkar of handwagen een open laadvlak, voorzien van vier wielen, een dissel en een stuur.
Het draagvermogen van een handtrekwagen is groot – u kunt er lasten tot 1,5 ton mee vervoeren.

Waarom de ene handtrekwagen de andere niet is

Handtrekwagens zijn betrouwbare transporthulpen voor uw magazijn of uw bedrijf en worden steeds vaker ook door particulieren gebruikt, zij het dan onder de noemer bolderwagen.
In uw bedrijf vervoert u kleine machines, zware bakken  of volumineuze pakketten  heel eenvoudig met een handtrekwagen van de ene plaats naar de andere. Er bestaan evenveel verschillende uitvoeringen van handtrekwagens als er toepassingen voor zijn binnen uw specifieke logistieke taken.

Handtrekwagens met eenvoudig laadvlak

In de eenvoudigste uitvoering bestaat een handtrekwagen uit een laadvlak met vier luchtbanden of volrubberbanden. Aan het laadvlak zijn een dissel en een stuur bevestigd. Het laadvlak bestaat meestal uit een antislipmateriaal om de lading te beschermen.

Handtrekwagens met neerklapbare wanden

Bij dit model is het laadvlak voorzien van 25 à 30 cm hoge wanden, waarvan er doorgaans drie kunnen worden neergeklapt. Het voordeel van deze wanden is dat er bij het vervoeren van kleine onderdelen niets van de handkar kan vallen.

Handtrekwagens met roosterwanden

In plaats van gewone wanden kan een handtrekwagen ook uitgerust zijn met roosterwanden. Die kunnen variëren van hoogte, tot 1.000 mm, maar kunnen niet worden neergeklapt. De roosterwanden voorkomen net als gewone wanden dat de lading er ongewild uit valt.

Luchtbanden of volrubberbanden voor uw handtrekwagen

Handtrekwagens zijn verkrijgbaar met luchtbanden of met volrubberbanden. Banden die met lucht gevuld zijn, zijn doorgaans iets breder en passen zich beter aan de ondergrond aan, wat de mobiliteit vergroot. Rijdt u over iets scherps of puntigs, dan kan een luchtband echter stuk gaan. Wilt u het risico op een platte band minimaliseren, kies dan voor volrubberbanden, want deze zijn nagenoeg onderhoudsvrij.
Kijk ook eens in onze rubrieken Nieuws , Bestsellers  en Uitverkoop . Er valt altijd wel iets te ontdekken.

Merken van de categorie Handtrekwagens

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven