PDP_Product
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant

Contragewichtskraan met 13-traps draagarm

hefhoogte max. 3750 mm, verschillende draagvermogens

    draagvermogen (max.)

Contragewicht kraan

Geoptimaliseerd voor directe benadering van machines
  • zeer robuuste industriële uitvoering voor continu gebruik
  • last wordt geborgd met hoogwaardige, verzinkte DIN-veiligheidswartelhaak
  • bovengemiddelde reikwijdte - 13-traps draagarm
  • heffen met behulp van precisiepomp met 4 krachtinstellingen
  • verlicht het werk - door de dissel op en neer te bewegen, wordt het apparaat gemakkelijker te bedienen- Robuust en krasbestendig - gelaste stalen constructie met poedercoating
  • gemakkelijk te verplaatsen dankzij kogelgelagerde polyamide wielen met voetbescherming aan alle wielen

Zwaar tillen makkelijk gemaakt! Met deze werkplaatskraan kunt u zware lasten met weinig moeite optillen en verplaatsen.

De ballastkraan heeft een 13-staps giek. Dit geeft u een uniek hoog bereik en hefvermogen! Daarom is de kraan ook ideaal voor werkzaamheden aan plafonds of boven machines. Om de giek te verstellen, draait u gewoon de splitpen op de bout los en beweegt u de giek. Om te voorkomen dat de pen onbedoeld wordt uitgetrokken, is hij beveiligd met een slot. Voor betere glijeigenschappen en een langere levensduur is de binnenbout gegalvaniseerd.

Rijden

De mobiele kraan is uitgerust met een rijstandsteller. Deze is in het stuurwiel gemonteerd. Door de helmstok eenvoudig op en neer te bewegen, wordt de kracht op het stuurwiel overgebracht. Hierdoor kan de werkplaatskraan door één persoon worden verplaatst, zelfs met een lading. De kraan blijft in beweging zolang de helmstok wordt bewogen. De trolley is aan de achterkant geplaatst. Daarom is het met de industriële kraan zelfs mogelijk om ladingen of machines langzaam en tot op de millimeter nauwkeurig te benaderen. Vermijd schade door botsingen met voorwerpen. Omkeren is net zo goed mogelijk. Om dit te doen, beweegt u gewoon de hendel op de disselkop. Remmen doe je door de hendel op het stuur te bewegen. Met een stuurhoek van bijna 180 graden is het mogelijk de ballastkraan in een kleine draaicirkel te draaien. Voor een draai van 90 graden moet het gangpad 1.600 mm breed zijn voor de versie met een capaciteit van 500 kg. Voor de versie van 1.000 mm moet er een gangpadbreedte van ten minste 2.200 mm zijn.

Optillen en neerlaten

De precisiepomp is ook zo ontworpen dat één persoon de lasten niet alleen kan verplaatsen, maar ook kan optillen. Met 4 krachtinstellingen kiest u met welke kracht u de goederen wilt optillen. Met een hogere krachtinstelling bereikt u een grotere hefafstand. Deze instelling is ideaal om snel de gewenste hefhoogte te bereiken. Maar u kunt ook moeiteloos zware lasten tillen met kleinere hefafstanden en met minder kracht. De pomp is zeer eenvoudig af te stellen: u hoeft alleen de bouten op de pomp te verplaatsen. De pomphendel is horizontaal en zorgt ervoor dat u genoeg kracht kunt zetten. Hij wordt ook geleverd met een verlengstuk voor de hendel, zodat u meer kracht kunt zetten. Als hij niet wordt gebruikt, kan hij gewoon aan de mobiele kraan worden geklikt.
De last is bevestigd aan een gegalvaniseerde DIN-veiligheidskolklasthaak. Dit is reeds in de leveringsomvang begrepen. Om ongelukken te voorkomen, is de ballastkraan voor uw veiligheid uitgerust met een automatisch sluitende terugloopveer. Dit voorkomt dat de fok ongecontroleerd wordt gestart. Bovendien is de maximumstand van de giek beveiligd tegen overbelasting.
De last wordt neergelaten via een T-hendel. De stof kan millimeter voor millimeter worden verlaagd. Het is mogelijk om het proces op elk moment te stoppen.

Het testboek is bij de levering inbegrepen. De vulling van het contragewicht is niet inbegrepen in de levering. Wil de ballastkraan echter operationeel zijn, dan moet hij eerst met staalschroot worden gevuld.
hijswerktuig:
kraan
type kraan:
contragewichtskraan
gebruiksduur:
regelmatig gebruik
hefhoogte (max.):
3750 mm
verrijdbaar:
ja
onderwagen uitvoering:
parallel
draagarmniveaus:
13 stuks
bediening heffing:
handmatig
bouwhoogte:
1700 mm
materiaal:
staal
doorrijdhoogte:
1700 mm
doorrijdbreedte:
800 mm
heffing per pomp:
70-155 mm
kraan functie:
precisiepomp met 4 krachtinstellingen
kraan uitrusting:
veiligheidshaak
veiligheidsuitrusting hijswerktuigen:
overlastbeveiliging bij max. stand
onderwagen functie:
met rijpositioneerder
neerlaatfunctie:
per millimeter neerlaten, met terugtrekveer tegen ongecontroleerd neerlaten
oppervlak:
m. poedercoating
kleur:
zuiver oranje // RAL2004
inhoud levering:
inclusief kraanboek
    draagvermogen (max.)
Artikelvarianten