Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant

Opslag van gevaarlijke stoffen

Bij de opslag van gevaarlijke stoffen moet er met veel zaken rekening worden gehouden. UDO BÄR levert u hiervoor graag de nodige producten. U kunt bij ons echter niet alleen terecht voor de eigenlijke opslag van gevaarlijke stoffen, ook voor toebehoren, zoals absorptiemiddelen van PP, doeken voor rioolafdekking, EHBO-tassen of -koffers of simpelweg de gevarensymbolen om opslag van gevaarlijke stoffen aan te duiden bent u bij UDO BÄR aan het juiste adres.

450 resultaten
PE-opvangbak base-line voor 2x200 l vat
PE-opvangbak base-line voor 2x200 l vat
opvangvolume 220 l, in verschillende uitvoeringen
binnen 1 week
Bauer Vulmateriaal blusmiddel PyroBubbles®
Bauer Vulmateriaal blusmiddel PyroBubbles®
voor lithium-ion-brand, in verschillende setgroottes
5-6 weken
Lutz Elektrische vatpomp voor logen
Lutz Elektrische vatpomp voor logen
PP, opvoerhoogte 19 mwk, met verschillende dompeldieptes
binnen 2 weken
Bauer Depot voor gevaarlijke stoffen GD-N/R met geïntegreerde oprijplaat
Bauer Depot voor gevaarlijke stoffen GD-N/R met geïntegreerde oprijplaat
met rooster en bodemopvangbak, verzinkt staal, in verschillende maten
binnen 4 weken
opvangbak voor olie en koelvloeistof
opvangbak voor olie en koelvloeistof
opvangvol. 19l, HxBxD 178x457x610mm, kunststof, grijs, rond, open
binnen 1 week
hofe Gevaarlijke stoffen rek met PE bakken voor kleine containers
hofe Gevaarlijke stoffen rek met PE bakken voor kleine containers
grondveld, v. aquatoxische/bijtende stoffen, HxBxD 2000x1060x635mm, 4xopvanglegbord/PE-opvangbak, tweezijdig, staander verzinkt
binnen 4 weken
Ronde putafdekking
Ronde putafdekking
olie-/chemicaliënbestendig, PU, geel, in verschillende maten
binnen 1 week
Lacont PE-kast voor gevaarlijke stoffen met RVS legborden
Lacont PE-kast voor gevaarlijke stoffen met RVS legborden
bodemopvangbak van polyethyleen, in verschillende maten
binnen 2 weken
Lutz Elektrische vatpomp verschillende stoffen
Lutz Elektrische vatpomp verschillende stoffen
afzonderlijk of als set, viscositeit max. 300 mPas, motor 230 V
binnen 2 weken
Bak voor kleine vaten en blikken classic-line
Bak voor kleine vaten en blikken classic-line
van blauw staal, in verschillende maten en uitvoeringen
binnen 2 weken
Palletopzetbak
Palletopzetbak
in verschillende maten, met of zonder rooster, plaatstaal, blauw of verzinkt
binnen 2 weken
Kleurkeuze
Lacont Gasflessenkast voor flessen van 11 kg
Lacont Gasflessenkast voor flessen van 11 kg
voor 10 of 20 flessen, verzinkt
binnen 3 weken
Debietmeter FMT 3, aansluiting G1” buiten
Debietmeter FMT 3, aansluiting G1” buiten
meetbereik 5-120l/min, v. diesel, stookolie, AdBlue®, RME, antivriesmiddel, water, max. viscositeit 0,8mPas, aansluiting G1” buiten
binnen 2 weken
Cemo Vultrechter
Cemo Vultrechter
van GVK, voor vaten van 60 of 200 liter, puntzeef, met of zonder deksel
binnen 3 weken
Bauer Depot voor gevaarlijke stoffen GD-N met rooster en bodemopvangbak
Bauer Depot voor gevaarlijke stoffen GD-N met rooster en bodemopvangbak
verzinkt staal, in verschillende maten
binnen 4 weken

Mogelijke vormen van opslag van gevaarlijke stoffen

De opslag van gevaarlijke stoffen moet omzichtig gebeuren. Alle betrokkenen moeten veiligheidsvoorschriften naleven en wettelijke verplichtingen nakomen. Gevaarlijke stoffen worden steeds in daarvoor bedoelde tanks opgeslagen. Daarbij is de plaats van de opslag belangrijk. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen opslag van gevaarlijke stoffen in overdekte ruimtes, zoals in een magazijn, en buiten.

Voor de opslag van gevaarlijke producten in een magazijn worden opslagkasten voor gevaarlijke stoffen en brandwerende kasten in diverse formaten gebruikt. Zo kunnen zowel kleine als grote hoeveelheden veilig worden opgeslagen.

De opslag van gevaarlijke stoffen in overdekte ruimtes gebeurt in lekbakken van staal, van polyethyleen of van GVK en met behulp van diverse opvangbakken. Alle producten worden van onder tot boven gecontroleerd voor ze worden verzonden.

Ook buiten kunnen gevaarlijke producten veilig worden opgeslagen mits de verplichte voorzorgsmaatregelen worden nageleefd. Dat gebeurt in containers van verschillende groottes, vatenkasten en afsluitbare kasten.

Opslag van gevaarlijke stoffen: bij UDO BÄR vindt u alle benodigdheden

Naast rekken voor kleine recipiënten en veiligheidsvaten vindt u bij UDO BÄR ook opslagkasten voor gevaarlijke stoffen, geïsoleerde containers of brandwerende kasten en alles wat erbij hoort: opvangbakken met en zonder verhoging, gasflessenkasten, vuurvaste containers en allerlei andere spullen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Hier vindt u een overzicht.

Veiligheidskasten

Moeten de verpakkingen achter slot en grendel bewaard worden, dan raden we veiligheidskasten uit ons assortiment voor opslag van gevaarlijke stoffen aan. Afhankelijk van de agressiviteit van de stoffen zijn ze beschikbaar in kunststof of staal, zo nodig ook met ventilatiekanalen. Natuurlijk voldoen ze aan alle wettelijke voorschriften, zo zijn ze bijvoorbeeld brandwerend. Indien gewenst kunnen ze ook worden uitgerust met extra toepassingen, zoals een ventilatiesysteem.

Opslagplaatsen voor gevaarlijke stoffen, containers voor gevaarlijke stoffen en brandwerende kasten

Opslagplaatsen en containers voor gevaarlijke stoffen zijn beschikbaar in tal van varianten: begaanbaar, verwarmbaar, met ventilatie, voor binnen of buiten. Bovendien bieden we brandwerende kasten en containers aan in verschillende brandklassen en met aan de kast aangepaste inrichting.

Lekbakken voor de opslag van gevaarlijke stoffen

Ook opvangbakken of lekbakken zijn erg belangrijk. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals roestvrij staal, gegalvaniseerd staal, GVK of PE. Opvangbakken voor kleine recipiënten zijn er niet alleen voor rekken, maar zijn ook handig voor opslag op de werkplek.

In de open bakken kunt u meerdere verpakkingen van gevaarlijke stoffen tegelijk opslaan. Dan gebruikt u ze uiteraard wel in combinatie met een rooster of een geperforeerde staalplaat. Waarom dan wel? Als er een verpakking lekt, dan kan de volledige opvangbak het gelekte product opvangen en gaat er geen plaats verloren, omdat andere verpakkingen in de weg staan.

Wij leveren u ook het toebehoren, voor het geval dat de bak mobiel moet zijn. Lekbakken voor vaten enz. beschikken uiteraard over een uitsparing onderaan, zodat u er met een palletwagen of vorkheftruck onder kunt om ze te vervoeren. Hiervoor moeten de vaten wel goed vastgemaakt worden zodat enig risico wordt vermeden.

Accessoires voor management van gevaarlijke stoffen bij UDO BÄR

Bij UDO BÄR vindt u nog ander toebehoren, zoals veiligheidskannen- en vaten van roestvrij staal en jerrycans. Daarnaast bieden we ook opvangbakken met en zonder afvoer, open en afsluitbaar, met en zonder overlooprand.

Ook vultrechters en uitgieters maken deel uit van ons aanbod. Een vattrechter vergemakkelijkt het vullen van vaten en containers. Bovendien kunt u bij ons ook individueel vormgegeven trechters met rechte, schuine of flexibele uitloop verkrijgen, uiteraard van diverse materialen, aangepast aan de betreffende gevaarlijke stof.

Daarnaast leveren wij ook veiligheidskannen voor brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen, plunjerkannen of was-, inweek- en dompelbakken. Maar evengoed vatkranen van metaal of kunststof in tal van uitvoeringen en formaten. Zelfs aan overdrukventielen, vatensleutels en peilmeters voor de opslag van gevaarlijke stoffen hebben we gedacht.

Pompen voor de opslag van gevaarlijke stoffen

Bij UDO BÄR vindt u ook allerlei pompen, van vatpompen tot chemische pompen. Maar evenzeer vulpompen voor vaten en jerrycans, bijvoorbeeld met vulventiel. Uiteraard bieden we ook de passende schroefverbindingen aan om de pomp aan te sluiten.

Wenst u graag nog meer advies? Neem dan contact op met onze experts.

Kijk ook eens in onze rubrieken Nieuws, Bestsellers en Uitverkoop. Er valt altijd wel iets te ontdekken.

Merken van de categorie Opslag van gevaarlijke stoffen

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven