Content
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant
Stahulpmiddelen

Voor verlichting bij staande activiteiten

Meer dan de helft van de Duitse werknemers verricht een bewegingsarme werkactiviteit. Het maakt niet uit of het een zittend kantoorbaantje is of een staand baantje op een beurs of in een handwerkatelier - Nederlandse werknemers blijven te lang in één en dezelfde houding. Dit leidt tot gespannenheid van het lichaam en tot geforceerde en verkeerde houdingen. Deze kunnen op hun beurt verschillende klachten veroorzaken: Van rugpijn tot hernia's tot bloedstuwing in de benen.

Beweeg regelmatig op het werk!

Juiste en regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen belangrijk in het privé-leven van alledag, maar ook tijdens het werk. De Nederlandse werknemer brengt het grootste deel van de dag op het werk door. Juist daarom is het onontbeerlijk om er tussendoor voor te zorgen dat het lichaam voldoende wordt bewogen en getraind met diverse kleine oefeningen. Het kan gebeuren dat u zo opgaat in uw werk dat u urenlang in dezelfde houding blijft zitten zonder dat u het merkt. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer werknemers de behoefte voelen om te bewegen, wat zij ook zouden moeten doen. Het is belangrijk dat werkgevers en werknemers op dit punt hand in hand werken, zodat iedereen gelukkig en gezond kan werken.

Gevolgen van te weinig beweging en een slechte houding

Staande activiteiten worden vaak in een voorovergebogen of gehurkte houding uitgevoerd. Het gebeurt al gauw dat deze houding niet als een slechte houding wordt gezien en dat spiergroepen langdurig worden belast of dat pezen en gewrichten slechts aan één kant worden belast. De gevolgen zijn vermoeidheid, zware benen of pijnlijke voeten, om er maar een paar te noemen. Deze klachten drukken de stemming, want wie tijdens het werk pijn heeft, concentreert zich daar alleen maar op en is ongelukkig in zijn werk. Om deze te voorkomen, is het van belang regelmatig te bewegen of in ieder geval zo snel mogelijk rechtop te gaan zitten en dit op een ergonomisch verantwoorde manier te doen.

Beweging helpt niet alleen om mogelijke pijn te voorkomen, maar ook om de concentratie te verhogen. Mensen hebben de neiging om onbewust in een minder productieve toestand te vervallen als ze niet genoeg bewegen. Daarom is het belangrijk de hersenen van zuurstof en een goede bloedcirculatie te voorzien; een korte wandeling op het werk kan hier wonderen doen.

Zelfs als u staat, moet u niet in één houding blijven staan, maar altijd een beetje blijven bewegen. Dit verbrandt niet alleen meer calorieën. Meer activiteit bevordert de bloedsomloop, wat op zijn beurt de bloedsomloop stimuleert. Dit heeft op zijn beurt een positief effect op de psyche. Het resultaat is dat de stemming en het humeur van de werknemer worden opgekrikt en dat hij of zij de activiteit beter ervaart.

Staande hulpmiddelen voor ondersteuning

Staande hulpmiddelen worden hier gebruikt als kleine helpers. Zij maken een houding tussen zitten en staan mogelijk. Enerzijds is dynamisch zitten mogelijk en anderzijds zijn ze een grote steun voor de werknemer zonder het werk te hinderen. Deze ondersteunende stoelen zijn nodig wanneer het werk flexibiliteit vereist of wanneer de werkplek beperkt is. Zij bieden tegelijkertijd mobiliteit en vrije ruimte.

Het gebruik van stasteunen brengt vele voordelen met zich mee, zoals:

 • Het aantal verzuimdagen wordt verminderd, omdat rugpijn e.d. doelbewust wordt tegengegaan
 • Tevreden werknemers zorgen voor meer productiviteit, wat op zijn beurt leidt tot een hogere rentabiliteit
 • Training van de rugspieren en dus een betere houding

Voor elke branche is er een geschikte materiaalcombinatie: werkplaatskrukken, ESD-geleidend, met of zonder wielen. Daarnaast kunnen stahulpen een praktische aanvulling zijn voor lichamelijk gehandicapte werknemers.

Soorten opstahulpmiddelen

Opvouwbare stahulp

Opvouwbare stahulpen zijn ruimtebesparend. Door hun geringe afmetingen zijn ze in opgevouwen toestand gemakkelijk te vervoeren en kunnen ze op verschillende werkplekken worden gebruikt.

Stahulp met voetsteun

Een stahulp met voetsteun is een steun voor meer beweging, omdat hier beenwerk vereist is. De mogelijkheid om de voet op de steun te plaatsen, daagt alle spieren in het been uit en bevordert ze. Tegelijkertijd worden echter ook de benen ontlast, juist omdat deze mogelijkheid er is.

Stahulp met schuine zuil

Stahulpen met een schuine zuil zijn de juiste producten wanneer optimale beenruimte op de werkplek nodig is. Dankzij de schuine kolom worden de werknemers niet beperkt in hun activiteiten.

XXL/zware stahulp

Met de XXL of heavy-duty stahulpen heeft elk bedrijf de mogelijkheid om voor elke werknemer de juiste ondersteuning te gebruiken.

Kruk met gereedschapsbak

HKrukken met gereedschapsbakjes leveren een nog grotere ruimtebesparing op, aangezien een gereedschapskist niet noodzakelijk nodig is. Alle belangrijke gebruiksvoorwerpen kunnen in het dienblad worden gelegd, zodat ze onmiddellijk bij de hand zijn.

3 Tipps zum richtigen Stehen am Arbeitsplatz!

Tip 1.

Zorg voor de juiste vloer - bij UDOBÄR vindt u geschikte vloerbedekkingen voor elke bedrijfssituatie. Antivermoeidheidsmatten dempen uw houding en gang en helpen uw benen tegen vermoeidheid.

  Tip 2.

  Neem af en toe een pauze - ook al heeft staan een aantal voordelen ten opzichte van zitten, toch moet u uw benen af en toe een pauze gunnen. Onze stahulpen zijn daar ideaal voor.

   Tip 3.

   Vergeet niet te bewegen - beter dan staan is nog bewegen. Neem de tijd en beweeg van tijd tot tijd. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.