Category
MobileLogo
Zakelijke klant Particuliere klant

E-mobiliteit

Elektromobiliteit bij UDO BÄR - alles over Wallboxen, oplaadstations en accessoires vindt u hier! Alle producten in een oogopslag. Wist u dat er verschillende aansluitingen zijn, verschillende stekkers en hoe deze het best geïnstalleerd kunnen worden? Hebt u vragen over een product of weet u niet welke oplossing voor u de beste is? U kunt alle belangrijke informatie vinden in onze winkel of tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

21 resultaten

Een wallbox - wat is dat?

Een wallbox is een krachtig stopcontact voor uw elektrische auto, dat wordt gebruikt in plaats van een huishoudelijk stopcontact.

Voordelen? Zeker!

  • 10 keer sneller en energiebesparend opladen
    In plaats van 17 uur kan de VW e-Golf bijvoorbeeld in slechts 5,5 uur worden opgeladen met een wallbox van 11 kW, terwijl een "lege" Renault ZOE na minder dan 3 uur weer op volle kracht is.
  • Absoluut veilig
    Geen oververhitting, geen doorslaan van de zekering en geen kabelbrand, zoals kan gebeuren bij gebruik van een huishoudelijk stopcontact.

De juiste wallbox voor u!

  • Voor privégebruik door u en uw naaste familieleden
    Wij bevelen de voordelige Pulsar Plus of Home Eco modellen aan.
  • Voor uitgebreid of zakelijk gebruik voor werknemers en bezoekers
    Wij bevelen de krachtige Commander 2, Copper SB, Energy Control of Combox modellen aan. Met deze apparaten hebt u extra controle over gebruikerstoegang, verbruik en gebruikstijden.
E-mobiliteit

Welk kw vermogen heb ik nodig?

Eenvoudig gezegd bepaalt de kw-specificatie de oplaadtijd die een batterij nodig heeft om op te laden. Een wallbox van 7,4kw mag alleen in eenfasemodus worden gebruikt, maar hier is een maximum van 4,6kw mogelijk. Wij bevelen daarom driefasige aansluitingen en 11kw wallboxes aan.

De ADAC heeft hiervoor richtwaarden vastgesteld (40 kWh batterij / 100 procent lading):

  • Huishoudelijk stopcontact: 17 uur
  • Wallbox (3,7 kW): 11 uur
  • Wallbox (4,6 kW): 9 uur
  • Wallbox (11 kW): 3 uur
  • Wallbox (22 kW) 1,5 uur

Afhankelijk van het aantal gebruikers dat de wallbox nodig heeft, is een sneller laadvermogen van de wallbox voordelig. Hoe hoger het kw-vermogen, hoe meer de accu wordt belast. De slijtage is dan ook navenant hoger. Het is ook belangrijk om na te gaan hoeveel laadvermogen het e-voertuig eigenlijk toelaat. Niet elke auto kan 22kw aan.

Welke connecties zijn er?

Er zijn wanddozen voor eenfasige of driefasige aansluiting. Enkelfasig is een maximale stroom van 20 A mogelijk, wat overeenkomt met een laadvermogen van 4,6 kW. Driefaseversies hebben een vermogen van 11 kW (3x16 A) of tot 22 kW (3x32 A).

Welke stekker heb je nodig?

In Europa is de type 2-stekker nu standaard en compatibel met bijna 99% van alle wallboxen en e-cars.

Al onze wallboxen hebben een stekkeraansluiting type 2 of de kabel is bij de levering inbegrepen.

De installatie - absoluut van een professional!

Niet iedereen kan zomaar wallboxen installeren. Specifieke deskundigheid en kennis van de huidige normen, richtsnoeren en wetten zijn vereist. Uw elektricien weet precies welke voorbereidende werkzaamheden nodig zijn en welke extra zekeringcomponenten geïnstalleerd moeten worden om alles goed te laten functioneren. Het is van essentieel belang dat u de verdere procedure met uw elektricien bespreekt voordat u uw wallbox aanschaft.

E-Mobiliteit

Belangrijk - Registratie en goedkeuring bij de netbeheerder

Verordening sinds maart 2019: 

Laadfaciliteiten tot 11kW - registratie bij de verantwoordelijke netwerkexploitant, gewoonlijk door de installerende elektricien.

Laadfaciliteiten > 11kW - registratie en goedkeuring door de netbeheerder. Met de installatie mag pas worden begonnen nadat goedkeuring is verleend. In geen geval mag de inbedrijfstelling plaatsvinden vóór de goedkeuring.

Nu financiering aanvragen

Ondernemers of ZZPer’s hebben recht op subsidie voor het aanschaffen en installeren van een laadpaal. Je komt in aanmerking voor een Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil-regeling, zodra je voor minimaal € 2.500,- besteed aan een laadpaal.

Met behulp van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kan er tot 45% van het investeringsbedrag worden afgeschreven van je winst. De fiscale winst die aan de belanstingsdienst wordt doorgegeven zal hierdoor verlagen. 75% van het inversteringsbedrag kan worden afgeschreven van de winst door de Vamil-regeling. Dan spreken we van een netto voordeel dat kan oplopen to 16%.

Merken van de categorie E-mobiliteit

Alles weergeven

Laatst bekeken
Alles weergeven